UIK:s 90-årsfest
 

UIK firade sitt 90-årsjubileum den 18 aug -07 på fotbollsplan i Uttersberg. Styrelsen, eller kanske festkommittén, hade planerat och förberett noga. Man hade skickat ut inbjudningar i god tid, anlitat en cateringfirma, som hyrde ut tält, bord och stolar, fixade maten och skötte grillningen. Man hade också anlitat en trio, som underhöll med både sång och musik.

På bloggen syns två bilder, som visar hur det såg ut medan man samlades och väntade på att festen skulle börja. De vuxna minglade och barnen lekte. Under tiden åt man chips och salta jordnötter (sådant där som man inte kan sluta med när man väl börjat) och drack läsk.
Bilderna nedan visar Ordf Stig J och Bertil Boman på första bilden. De övriga bilderna visar några som, under trevligt samspråk väntar på att festen skall börja samt en bild på styrelsen. (Klicka för större bild)

     
Klubbens ordförande, Stig Johansson, i samspråk med Bertil Boman   Några damer, som väntar på att festen skall börja.   Anette Hilding, Ethel Bölja, samt Ann Margreth och Bertil Eklund väntar också   Styrelsen: fr vänster kassör Anders Nyhlén, sekr Elisabeth Nyhlén, ledamöterna Martina Andersson och Stefan Åhlén, ordf i aktivitetskomm. Hans Nyhlén, ordf Stig Johansson, Ledam Olof Myrén och Lotta Myrén. Kirsi Bölja saknas på bilden. 

Festen började med att ordföranden hälsade välkomna och berättade lite om vad som skulle ske under kvällen. Bl a hade man anordnat en frågetävling, där alla svar fanns i klubbrummet. Det var meningen att man skulle få en möjlighet att titta ordentligt på klubbrummet, som ju är ganska stort och innehåller flera rum. Sedan frågeformulären delats ut försvann de flesta för att söka svar på frågorna. Det blev en trivsam trängsel i klubblokalen och man tittade på allt som samlats där av minnen från svunna tider, där fanns gamla protokollsböcker och kassaböcker, affischer, skidor, pokaler och medaljer. Det är ju verkligen roligt att man har tänkt på att spara sådana saker så att något finns kvar till eftervärlden. Nedan syns första - tredjepristagarna i tävlingen efter att ha skilts åt genom slutprov, kasta tennisbollar i en hink.

     
  Först utslagstävlingen. Det ser ut att vara tredjepristagaren som just kastar medan övriga ser på.   Här är det Bertil Boman, som prövar lyckan med tennisboll i hink. Hans Nyhlén sköter kontrollen.  
       
  Vinnarna av första pris, mottaget ur ordförandens hand, Lars Olov Lindgren och Karl Axel Lind.

 

  Andrapristagare var Elny Persson, som också får sitt pris av ordföranden.   Tredje pris gick till Peter Karlsson  

Nästa "bildsvit" visar dem, som stod för maten. Jag fick nog aldrig någon information om vilken firma man hade anlitat för detta, eller också har jag glömt det. Men som tur är har Olle-Johnny förevigat dem. Jag lovar att maten var jättegod. Skall jag ha en stor fest någon gång så kan jag gott tänka mig att anlita samma firma, de skötte sig alldeles utmärkt. Man kan se att de är riktiga proffs tycker jag.
De heter (från vänster) Petra Nygren och Tina Karlsson.

       

För att få alla, (utifrån) som arbetade vid festen, samlade så kommer ett par bilder på musiken nedan. Det fanns ju medlemmar i klubben, fr a styrelsen, som också arbetade men de gjorde största delen av jobbet före och efter festen.

     
  Musikerna heter: Hasse Jonsson, Jerker Bergheim och Bosse Åberg  

Här nedan har festen börjat.

     

Stämningen var god redan från början. De flesta kände varandra. En del hade inte sett varandra på många år, i något fall inte sedan de var barn. Klart man hade mycket att prata om då. Det pratades mycket och sjöngs, bl a Uttersbergsvisan, som skrevs av Rut Andersson i Bovallen, och en del annat. Uttersbergsvisan finns på startsidan, klicka på den så syns texten bättre.

Den här sidan är så lång redan så det blir så tråkigt att rulla den om jag skriver mera nu. Olle-Johnny har tagit bilder av alla, som var med på festen tror jag. De har fått en egen sida HÄR

Bertil Boman har skickat två bilder på fotografen, Olle-Johnny, och vill att även han skall finnas med på bild. Så här skriver Bertil: "Jag såg på bildsidan från 90-årsfesten att mästerfotografen, av naturliga skäl, saknades. Bifogar därför ett par bilder av densamma."
Jag tackar för det och placerar Olle-Johnny här nedan. Det är annars inte lätt att få med fotografen på bild.

     

e-post: Mona Westerlund: m.westerlund@telia.com                                                                       Till startsidan