MIDSOMMAR 2007

Numera firas midsommar på fotbollsplan i Uttersberg. Jag har deltagit i detta firande sedan 1995. Jag är inte säker på hur gammal den traditionen är. Längre tillbaka var det ju på Åsen, som midsommar firades. Jag har en känsla av att det har kommit mer och mer folk varje år sedan 1995, utom i år då det var något mindre än vanligt. Det berodde tveklöst på vädret, som var uruselt. Regnet hängde i luften hela tiden och då och då duggade det lite. Det hade också regnat ganska mycket tidigare på dagen och var blött i gräset.

Det hindrade dock inte dem, som var där. De dansade kring majstången enligt traditionen. Stången kläddes, Bjarne Löwdin, som traditionsenligt spelade dragspel, gick efter stången, vilken sedan restes av starka armar. Christina ledde lekarna, också enligt traditionen, det gör hon mycket bra, hon är engagerad och aktiv och kan alla sånger och lekar. Fiskdamm och lottförsäljning som vanligt. Jag vann ingenting på min lott men jag såg att Yvonne Berglind gick iväg med en fin tavla, det var nog högsta vinsten. Jag tog inte så många kort på grund av regnet men några stycken blev det ändå. (klicka för större bilder)

         
  Här pågår lottförsäljningen som bäst. Dansen och lekarna har inte riktigt kommit igång ännu men majstången har just rests. Här ovan är dansandet i full gång. Det märktes inga sura miner för att vädret inte var som man önskade. Alla var glada. Elny Persson och Astrid Mattsson f Blomqvist. Nästan det roligaste med firandet är att man träffar folk och får prata. Männen tycker likadant. Här är två äldre gentlemän, Manfred Bölja och Astley Nyhlén på ljugarbänken.

 

 

PANNKAKSGRÄDDNING PÅ PERRONGEN I UTTERSBERG

Den 18 mars var det pannkaksgräddning på perrongen, som är en gammal tradition och förekommer varje år. Det är två familjer i Skinnskatteberg med Hed och Gunnilbo församling, som skänker ingredienser och står för allt arbete. Hela behållningen går oavkortad till Lutherhjälpen. De båda familjerna är Gunilla (diakonissa i Västanfors församling) och Bengt Persson samt Elny och Per-Olof Persson från Uttersberg.

Johnny har skickat några bilder från pannkaksgräddningen. Han har skickat många bilder men här kommer alla skriverier om "dålig datasäkerhet" på skam, jag har nämligen så stor datasäkerhet så mitt e-postprogram helt självsvåldigt tar bort sådana filer som programmet tycker verkar osäkra. Det var vad som hände med bilderna som Johnny gjort sig besvär att skicka. Några bilder kom fram, de verkade väl säkra. Här är de:
 

       
  Bilden ovan föreställer  Erik
"Kubb-Erik" Karlsson, som har
kört åt Bysalabagaren. Johnny brukade alltid köpa en mazarin
för 25 öre av honom.
Denna bild föreställer Görel och Lars Korkman, som just äter soppa i kåtan. De båda är enl Johnny bosatta
i Uttersberg
Ovanstående bild föreställer Stig Berglind. Från början fanns även en bild av Yvonne. Hon ville inte ha den kvar så jag tog bort den bilden enligt hennes anvisningar. Yvonne finns på flera bilder på andra ställen på den här hemsidan, både som riktigt liten, som tonåring och som vuxen.
         
 

Två pojkar, som är
sysselsatta
med matlagning,
vad månde det
bliva av dem?

Johnnys hustru,
Barbro
som äter ärtsoppa
i kåtan.


Barbro Strömberg kamrer på
pastorsexpeditionen och
Sören Trygg, kyrkoherde i
Skinnskatteberg med Hed
och Gunnilbo församling.

Kyrkoherden hjälper
gossarna med deras
matlagning.

 
         
  Gunilla Persson, diakonissa
 i Västanfors, serverar
Barbro Fernkvist mat.
Samling vid kåtan. Elny
Persson räcker fram
stekpannan.
Olof Myrén med
sonen Alfred
Matlagning över öppen eld
         
  Gunilla och Elny, de båda damerna,
som hade hand om pannkaksgräddning
och försäljning
Per-Olof, Elnys make, som hade
ansvaret för att eldarna hölls
vid liv bland annat.
Elny poserar ensam. Man kan se att hon
trivs med sitt ideella arbete, eftersom hon
ser så glad ut. Hon kanske också gläder sig åt att det strömmat in mycket pengar till Lutherhjälpen.
 

 

e-post: Mona Westerlund: m.westerlund@telia.com  Senast uppdaterad: 2007-03-29                            Till startsidan